Fri frakt från 1000 kr!
Betala med faktura/swish/kontokort!
Rabattkod i kassan - villaspa ger dig 5%
Frågor? Maila eller ring oss!
0 KR

Your Cart

Secure checkout

Att byta pump är egentligen en enkel procedur men då det ofta är svårt att komma åt kan det komplicera det hela. Nedan följer en generell steg för steg instruktion om vad man behöver göra. Observera att det kan se olika ut för olika tillverkare av pump / spabad!

Om ni behöver hjälp att identifiera vilken pump ni behöver, vänligen hör av er till oss så hjälper vi er! Ni hittar även lite information under Anslutningar mellan pump och rör/tryckslang.

  • Stäng av strömmen till badet - se helst till att säkringarna är avslagna / urplockade.
  • Stäng ventilerna före och efter pumpen - om det saknas ventiler så måste du tömma badet innan du forsätter. Tänk på att ibland sitter ventilerna inte i direkt anslutning till pumpen.
  • Skruva loss muttrarna till rör/tryckslang, försök ta hand om vattnet som rinner ut.
    • Om du stängt ventilerna men det fortsätter att rinna så kan någon av ventilerna vara trasig. Då behöver du troligtvis tömma badet i alla fall.
  • Skruva loss pumpen/motorn från spabadet. Sitter oftast fast med 4 skruvar/muttrar på den nedre delen av elmotorn.
  • Strömsladden kan lossas antingen vid pumpen eller vid kontrollsystemet. Om pumpen du ska sätta dit har samma kontakt som din gamla sladd så är det enklast att lossa vid kontrollsystemet, med andra ord, bara ersätta den gamla sladden med den nya. Om den nya pumpen saknar sladd eller har en annan kontakt så kan det vara enklare att återanvända den gamla sladden, det vill säga att koppla om det vid pumpen.

När ovanstående är gjort, så är det bara att upprepa det hela i motsatt ordning för att få den nya pumpen på plats. Se till att kontroller att det blir tätt när du skruvat åt alla muttrar och öppnat ventiler / fyllt på vattnet.

Det absolut vanligaste felet när det gäller vattenpumpar på spabad är att axeltätningen går sönder. Den sitter bakom impellern, och ser till att vatten inte ska läcka ut från pumphuset. Vi rekommenderar starkt att ni kontrollerar alla pumpar minst en gång i kvartalet för att se om det uppstått något läckage. Om man tar tag i det innan det förvärras brukar man kunna klara sig med att byta axeltätning. Om man inte gör något åt läckaget är det troligt att man istället behöver byta hela pumpen.

OBS! Tänk på att fasta elinstallationer måste skötas av en elektriker enligt Elsäkerhetsverkets regler!Kvalitet till rätt pris och snabba leveranser!

När du gör ett köp hos oss garanteras du en trygg och säker affär!

OM OSS

Villa Spa Sweden AB
Industrivägen 9
29439 Sölvesborg

Org. Nr: 556836-2262

Tel: 0456-405566Email: info@villaspa.se

BETALA SÄKERT

Betala säkert med t.ex. faktura, kontokort, swish mm via Svea!
© Villa Spa - All Rights Reserved
cartphonemagnifiercross